tisdag 24 mars 2015

Mer skakvåld och en intressant dom

En till som påståtts utsatt sitt barn för skakvåld enligt expertisen och som inte ens får säga hej då.
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/fick-inte-s%C3%A4ga-hej-d%C3%A5-de-sl%C3%A5ss-f%C3%B6r-att-f%C3%A5-dottern-tillbaka-3101419 De har inte fått hem barnet.

Sedan en i svallvågorna efter alla domar med skakvåld.
http://www.bpis.se/sju-ars-kamp-for-att-fa-vardnad-om-dottern/
– Det finns ingen saklig grund för socialtjänstens ställningstagande. Det finns inga som helst anmärkningar mot den här mammans förmåga som vårdnadshavare. Hon är en varm och sympatisk person som också utan anmärkning har skött vårdnaden om flickans äldre bror.
Den som säger detta är Gunnar Ågren, tidigare socialläkare i Stockholm och generaldirektör för Folkhälsoinstitutet. Under senare år har han varit ledamot för V i Södermalms stadsdelsnämnd. Det var där han stötte på fallet med Nan och hennes i dag sjuåriga dotter.

Domen kom idag. Man fastställer att barnet bott så länge att det skall vårdnadsöverflyttas
http://www.bpis.se/hovratt-ger-familjehem-vardnad/
Enligt domen har flickan rotat sig i familjehemmet och därför ska hemmet ha vårdnaden. Nan beskrivs av hovrätten som "lämplig vårdnadshavare" för sin dotter. Domstolen tror också på att Nans löfte om att en hemflytt bör ske långsamt. Men hovrätten menar att flickan rotat sig hos familjehemmet. Det finns en stark anknytning mellan dottern och familjehemmet, och därför är det "uppenbart bäst" för dottern att famijehemsföräldrarna får vårdnaden.
 
Ur barnets perspektiv kan jag se att det är rätt men jag förstår att föräldrarna är besvikna utifrån att de inte gjort fel. Man måste rätta till då man gjort fel men det måste gå fortare. Nu har de ju inte "insett" det tidigare och flickan har bott borta för länge.

Sedan kan man hoppas att fosterföräldrarna är kloka nog att låta barnet få bra kontakt med sin mamma nu då de inte riskerar att förlora henne på kuppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar