fredag 27 mars 2015

Ingen i Danderyd vill ha flyktingbarn

De flesta som jobbar som familjehem är bond familjer eller egna företagare där man redan är hemma. Det ställer höga krav att följa med på besök på skola, sjuk och tandvård. hos BUP eller andra psykologiska inrättnignar. Umgänges resor. Det är inte helt lätt att få ihop det.
http://www.mitti.se/har-vill-ingen-ta-emot-flyktingbarn/
I år ska Danderyds kommun ta emot 48 flyktingar, dubbelt så många som förra året. Därutöver 19 ensamkommande flyktingbarn.
Hittills har inte en enda familj i Danderyd upplåtit sitt hem åt ett flyktingbarn.
Det är svårt, näst intill omöjligt, att hitta ett hem för ett ensamkommande flyktingbarn i Danderyd. Ingen familj har hittills sagt ja.

– Vi har ju haft en och annan familj i Danderyd som visat intresse. När vi berättat vad det innebär att ta emot flyktingbarn har de insett att det är en stor sak och velat fundera en gång till, säger Maria Strandell, chef för familjeavdelningen på socialförvaltningen i Danderyd.
 
Jag förstår att det inte är lätt. I dagens samhälle är det svårt nog att far och morföräldrar kan ställa upp för barnbarn. De är friskare mer aktiva och jobbar på ett helt annat sätt än tidigare. Förr var ju mamma alltid hemma. Likaså mormor eller farmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar