torsdag 5 februari 2015

Mord =ingen utvisning

Den lilla 8 åriga flickan Yaras mördare fick ju nu sina straff i veckan.
http://www.expressen.se/kvallsposten/aklagaren-darfor-kan-inte-mordaren-utvisas/
Kvinnan fick livstid och manenne 6 år. Ingen av dem hade uppehållstillstå¨nd och nu höjs röster för att de skall utvisaas. men si nej det går inte De riskerar nämligen omänsklig behandling om de utvisas.
Enligt utlåtandet från Migrationsverket är det inte möjligt att utvisa Amani Madi då hon sedan tidigare riskerar att dödas av släktingar. Styret i Gaza har, fastslås det i utlåtandet, varken vilja eller förmåga att skydda sina medborgare från den typen av övergrepp. Dessa förutsättningar förelåg år 2012 och kvarstår fortfarande enligt Migrationsverket.
Vad gäller maken finns det enligt Migrationsverket inget hinder för utvisning enligt utlänningslagen.
Men under rättegången framkom nya uppgifter. I förhör med bland annat de två tilltalade och en expert visade det sig att även maken riskerar att dödas. Det ska på grund av Yaras död finnas krav på vedergällning som kan innebära att maken dödas om han återvänder till Gaza.
Därför konstaterar tingsrätten i sin dom att de två inte ska utvisas.
 
Det är så den lede flyger i en och jag tror inte att jag är ensam om att tänka och vem bryr sig? var det inte omänsklig behandling som de utsatte Yara för? Varför skall de behandlas bättre?
Men det är väl det som är skillnaden mellan ett civiliserat samhälle och ett icke civiliserat. Man gör inte så ... även om man skulle ha lust.

1 kommentar:

  1. Märkliga signaler... Mörda ett barn så får du uppehållstillstånd..?

    SvaraRadera