lördag 14 februari 2015

3 1/2 miljoner

Karlskrona har tvingats ta in konsulter för över 3 miljoner.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6091473 
Socialtjänsten i Karlskrona har tvingats köpa in konsulter för tre och en halv miljon kronor att ta hand om alla anmälningar om barn som far illa. Ändå hinner socialtjänsten inte med.
Och centerpartisten Ingrid Hermanson, som är ordförande i socialnämnden, vågar inte lova att Karlskrona är säkert för barn som far illa.
– Det är säkert att man inte far illa rent fysiskt. Men sen är det nästa steg, det ska vara säkert när det prövas och när man ansöker om olika åtgärder, säger hon.
Efter att åttaåriga Yara mördades i våras så strömmar anmälningarna om barn som far illa in - de har nästan tredubblats.

Just nu är 100 större barnutredningar i Karlskrona försenade. Efter mordet har socialförvaltningen köpt in åtta hyrsocionomer för nära tre och en halv miljon kronor.
– Helt enkelt för att säkerställa att anmälningar som kommer in utreds enligt den skyldighet som vi har.
Men det har alltså inte räckt. För att kunna följa lagen hade socialnämnden behövt 40 extra miljoner. Det sa Ingrid Hermansson också. Men Karlskronas högsta politiker sa att jobbet kunde göras med nya 25 miljoner.

Socialnämnden gick med brakförlust förra året. Och risken finns att det händer i år igen.
– Då har jag jättestor skyldighet att prata, skriva, tala om och kanske slutligen också skrika att det behövs mer resurser.
Har det inte funnits anledning att skrika hittills?
– Jag har skrikit. Och har också fått mer medel, säger Ingrid Hermansson.
 
Och ändå kan man alltså inte lova att det är säkert för barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar