söndag 11 januari 2015

Vår verklighet v 2

Har kontakt med en pappa som strider för rätten till sina barn. Föräldrarna har gått isär och mamman har hela tiden skapat samarbetsproblem. Det blir en rättssak och i maj kom domen.
Domen fastställer att de båda är lämpade föräldrar, att båda kan tillgodose barnen behov men ger mamman ensam vårdnad på grund av långa svåra samarbetsproblem. De menar att hon bäst kan se till att barnen skall få tillgång till båda föräldrarna.

Ingen tittar på vad de bestod i eller vem som skapat dem.
Sedan dess har han inte fått träffa dem. Han har överklagat och då anmäler hon honom och ansöker om skyddad identitet.
Hur kan man besluta att väl fungerande föräldrar inte skall få vara en del av sina barns liv? Hur kan man utesluta en älskad förälder en fungerande del av deras liv till förmån för den andre parten utan att se till att barnen får rätt till det de skall ha rät till?
Om konflikten mellan föräldrarna är för stor så får man väl stötta dem i det. Sedan anser jag att man måste titta på vem som orsakar samarbetsproblemen. Den som orsakar problem skall inte få ensam vårdnad.
Han har nu tvingats överklaga . Han har hela tiden velat att de skall ha gemensam vårdnad eftersom han anser att båda är viktiga för barnen. Nu tvingas han att ansöka om ensam vårdnad och begära verkställighet i domstols beslutet.

Barnperspektivet? Finns inte för dessa barn heller. Då det gäller vårdnadstvister har man faktiskt rätt att ta in utredare utifrån men jämför man med de ärenden jag oftast lyfter så är det sällan att man tillåter eller betalar utredare att se över utredningar som hela målet bygger på. Något att lyfta och förändra särskilt med tanke på att en ensam handläggare utan tillräcklig utbildning bedömer, utreder, processar och verkställer i samma ärende.
Vad gör du? Ditt parti för att lyfta dessa frågor?
Vill ha svar Eva Hallgren ordf i BPIS www.bpis.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar