lördag 20 september 2014

Ursäkter

Nu ursäktar sig soc i fallet runt bebisen som hittades då mamman togs av polisen och de efter flera timmar gjort husrannsakan.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5966950
– Jag kan inte gå in på detaljerna men det är oerhört olyckligt när det händer och det har ju uppenbarligen hänt. Det här är något som kan hända på grund av olika olyckliga omständigheter, säger Eva Leijon, enhetschef på socialtjänsten i Sundsvall.
Socialtjänsten kopplades in när barnet hittades, men kan inte kommenetera det särskilda fallet. Eva Leijon säger att socialtjänsten har svårt att ha vetskap om alla barn som far illa.
– Vi åker inte runt och kollar oplanerat utan vi agerar ju utifrån signaler från till exempel grannar, förskola, skola och andra som kommer i kontakt med barn. 
– Det kunde ha slutat hur illa som helst, så i den här situation var det lyckligtvis så att polisen kom dit innan något ännu värre inträffade.
Går det för er att se över rutiner efter en sådan här händelse?
– Vid den här typen av händelser måste vi alltid rannsaka oss själva och se om kommunikationen kunde ha fungerat bättre.
Jag slutar aldrig att förvånas.
Barnet hade ju varit placerat tidigare  men skickades hem igen. De behövde alltså inte åka runt och leta utan kände redan till och borde hållt kontakt och koll.

Fick igår dessutom veta att en familj just fått vårdnadsöverflyttning på två barn. Barnen har bott där ett par år så det är precis som det skall men det som förvånar mig är att ingen stans och inte någon gång under hela resan har de fått skriva på något någonstans om att de är med på det eller vad som gäller efteråt. Hur kan domstolen ställa upp på att göra en vårdnadsöverflyttning utan ett enda papper som säger eller bekräftat att familjehemmet som skall få barnen är med på det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar