torsdag 11 september 2014

Upprop 33 i press

Då lyfts det ärende jag hade uppe v 33 i press.
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/skriver-till-riksdagen-om-fallen-10118691.aspx
Norrköping Nu tar den riksbekanta familjehemsmamman från Marks kommun upp Norrköpingsfallet då en pojke abrupt omplacerades hos sin mamma, som han inte hade haft kontakt med på flera månader.
I ett brev till Socialutskottet berättar hon om fallet.
 
Hon anser att systemfelen när det gäller barnärenden är omfattande, men pekar också på lösningar.
De går ut på att handläggaransvaret skall återinföras, att de lagar som gäller barn ska vara kopplade till konsekvenser och att Barnkonventionen ska bli lag.
- Om de sakerna blir av då har vi kommit långt, säger Eva.
Och även om hon är trött och uppgiven har hon inte en tanke på att ge upp. Hon kan inte acceptera att små barn ska drabbas av socialtjänstens brist på pengar, underbemanning och att de unga nyrekryterade socialsekreterarna inte orkar. – Är man nyutbildad och inte får stöd är risken stor att man gör fel. Risken är sedan att man håller fast vid det felaktiga beslutet för att man inte orkar se att man gjort fel. Skillnaden mellan skuld och skam är att den som känner skuld gör allt för att rätta till, medan den som känner skam gör allt för att dölja vad den gjort. Istället försöker man styra utredningen så att det ser ut som man gjort rätt i alla fall.
 
Gå gärna in och läs kan ju inte kopiera hela.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar