söndag 14 september 2014

Fler polisanmäler

Vet inte om det är för att det blev fällande dom i vårt ärenden men plötsligt är det många fler som polisanmäler. 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5961223
I Munkfors är det ett antal föräldrar som polisanmäler tre handläggare. Det är tio familjer som blivit av med sina barn som tycker att det gått felaktigt till.

Göran Johansson som gjorde vanvårdsutredningen har skrivit ett inlägg i debatten runt en socialtjänst i kris. http://www.stqm.com/social-barnavard-kris/
Varje vecka läser vi om en social barnavård i kris. Vi får beskrivningar av hur utarbetad personal inte hinner med en ökande ström av ärenden. I flera kommuner får socialarbetare med liten eller ingen erfarenhet ta sig an svåra ärenden. Kommunerna har svårt att rekrytera och de erfarna söker sig till andra arbeten.
Snart är det val i Sverige. I år liksom alla år, som jag kan minnas, är den sociala barnavården en icke-fråga i politiken. De flesta väljer att se åt ett annat håll, att locka andra grupper. Social barnavård får politisk uppmärksamhet lokalt, men nationellt bara för sina misslyckanden.

Men han lyfter också att det går. Han har själv undersökt en kommun där det fungerar
http://www.falkopingstidning.se/artikel/75481/ratt-insatser-for-barn
Falköping. Kunnig personal som gör det mesta rätt. Verksamheter som fyller viktiga behov och en bra blandning av förebyggande och vårdande insatser. Utredaren som granskat kommunens arbete inom barn- och familjesektionen ger verksamheten högt betyg.
 
Det går alltså men varför är det då s många som misslyckas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar