måndag 22 september 2014

Enkelt att skylla ifrån sig

I Hultsfred där (tror det vara samma handläggare som i vårt ärende) gjorde fel skall man nu utbilda personalen.
http://www.barometern.se/nyheter/hultsfred/utbildning-ska-ge-rattssakerhet%284456798%29.gm
Socialförvaltningen förtydligar sin åtgärdsplan efter fallet med tvåbarnspappan som fick sina barn tvångsomhändertagna under tveksamma former. Efter att pappan gjort en anmälan till Ivo, inspektionen för vård och omsorg, uppmanade myndigheten socialnämnden att redogöra för hur vårdnadshavaren alltid ska göras delaktig i ärenden som rör deras barn och att dokumentationen följer lagen. För att undvika liknande problem som i fallet med tvåbarnspappan krävde också Ivo garantier för att ett umgänge mellan barn och vårdnadshavare ska säkerställas.
Socialförvaltningen gjorde redan i slutet av maj en åtgärdsplan som redovisades för Ivo men myndigheten ansåg inte denna tillräcklig och krävde en komplettering. I kompletteringen pratas bland annat endagsutbildningar men också problem med hög personalomsättning.
– Det är enkelt att skylla ifrån sig på att personal slutat, säger tvåbarnspappan, som inte är nöjd med socialförvaltningens svar till Ivo. Det är en dålig ursäkt med tanke på vad de gjort. Barnen lider fortfarande av de upplevelser som tvångsomhändertagandet innebar.
 
Håller med under vår resa är det ingen någonstans som bett om ursäkt eller visat på någon ånger. Alla bara skyller på andra och hävdar att de gjort rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar