lördag 6 september 2014

Antalet placerade barn

Hittade en länk till socialstyrelsen sida där de tittat på antalet placerade barn
http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/antaletplaceradebarnokar
Nära 32 600 barn var placerade utanför hemmet av socialtjänsten under 2013. För omkring 10 000 barn inleddes nya insatser enligt socialtjänstlagen eller lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU.
Av de omkring 10 000 nytillkomna unga blev 13 procent omedelbart omhändertagna av socialtjänsten. Bara en procent togs om hand med stöd av LVU, medan den absoluta majoriteten unga var föremål för insatser enligt socialtjänstlagen.
– Vi har de senaste åren sett en kraftig ökning av insatserna enligt socialtjänstlagen. I gruppen pojkar 13-17 år har andelen som placerats på hem för vård och boende, eller HVB, ökat markant,säger Socialstyrelsens utredare Hillevi Rydh.

– Oavsett redovisningsmått har pojkar fler heldygnsinsatser än flickor. Förhållandet är exempelvis 62 procent för pojkar och 38 procent för flickor om man tittar på andelen barn som någon gång under fjolåret varit placerade, säger Hillevi Rydh.

Familjehem vanligast

Den första november 2013 var 22 700 barn föremål för heldygnsinsatser beslutade av en kommunal socialnämnd. Familjehem var den vanligaste placeringsformen oavsett kön. Under året var totalt sett 32 600 barn placerade utanför hemmet längre än ett dygn vid något tillfälle. Det innebär en ökning med 3 000 placerade barn från fjolårets 29 600.
 
Varför är man då inte intresserad av att kvalitetsäkra vårt jobb? Varför frågar man inte oss varför vi fortsätter vad vi behöver för att lyckas och vad det är som gör att vi lyckas för det gör vi i 90 % av fallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar