lördag 16 augusti 2014

Handläggaren har gjort fler fel

Hittade en artikel som tar upp att handläggaren i vårt ärende. Hon som nu dömdes Har gjort fel på flera ställen http://www.barometern.se/nyheter/hultsfred/dagsboter-for-felaktiga-placeringar%284376618%29.gm
Som tidningen tidigare berättat var kvinnan inhyrd av kommunen som specialkonsult. Under tiden så pågick en utredning av åklagaren i Borås. Nu har domen kommit och kvinnan döms för två fall av tjänstefel.
Hultsfreds kommun har under utredningen anlitat kvinnan som specialkonsult i bland annat ett uppmärksammat fall där en tvåbarnspappa i kommunen fråntogs sina barn.
- Även om domen inte gäller det hon gjorde mot mina barn, så känns det som om jag har fått upprättelse, berättar pappan till de två barnen.
Mannen kämpade i ett år för att få tillbaka sina barn som tvångsomhändertagits och placerats på HVB-hem. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har konstaterat att socialsekreteraren gjorde fel, men kvinnan har ännu inte dömts för det ärendet.
- Men jag fortsätter. Det känns skönt att hon har dömts i alla fall, men mina barn ska också ha upprättelse. Vi har inte fått ens en ursäkt och jag bemöts väldigt kallt på socialförvaltningen, berättar han.
IVO har hittat flera brister i socialsekreterarens arbete i Hultsfreds kommun och arbetar just nu med att slutföra granskningen. Hon har under åren varit inblandad i flera olika kommuner och domen som kom nu handlar om hennes arbete i Marks kommun i Västergötland.

Det har skrivits en artikel i ärendet tidigare

 
Vet att hon färdigställde en utredning en månad efter rättegången trots att hon i rättegången sa att hon gått i pension och av den anledningen fick lägre straff.

1 kommentar:

  1. Nä-några vitsen på några tusen och rättegångskostnader ersätter ju inte skador på barn , som tvingas vara från dina föräldrar pga systemfel och bristande rutiner i våra kommuner - vi måste nog få till FÄNGELSE-straff för att se en ändring av alla fel som begås, eller risken att bli av med sitt privilegium att utöva sitt yrke .
    Men inte ens barnporr-brottf ger fängelse så då ser världen ut såhär.

    SvaraRadera