torsdag 17 juli 2014

Socialtjänsten rasar

..är rubriken på en debatt artikel http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article19228451.ab
I kommun efter kommun saknas det resurser för att ta hand om barn och ungdomar. Socialen har förvandlats till en andrahandens a-kassa. Det är där alla utförsäkrade hamnar när pengarna har tagit slut.
Sex av sju som söker socialbidrag har inga sociala problem. De är bara sjuka eller arbetslösa som drabbats av Alliansens hårda regler. Det handlar om runt 200 000 människor som ofrivilligt belastar socialtjänsten och tar resurser från barn som far illa.
De socialsekretare som en gång sökte sig till jobbet för att göra en insats har förvandlats till kassapersonal. Stressen är stor och lönen låg. Erfarna tjänstemän slutar och socialkontoren får allt svårare att besätta alla tjänster.
Personalbristen har blivit akut. Krisen inom socialtjänsten utreds nu av Sveriges kommuner och landsting, men i regeringskansliet är det tyst. När socionomernas fackförbund SSR ville uppvakta ansvariga kristdemokratiska familjeministern Maria Larsson ställde hon inte upp. Hon skickade fram sin statssekreterare som kallsinnigt tog emot kravet på en nationell handlingsplan för barn- och ungdomsvården.
 
Själv kommer jag att vänta på att klockan skall bli 11 Då kommer domen och press kommer väl att höra av sig gissar jag. Vet inte vad jag skall förvänta mig. Skulle inte bli förvånad om de gick fria samtidigt som jag hoppas på en fällande dom. Sedan om de bara får typ 100 kr i böter är ju heller inget straff så jag är rätt nollställd får jag säga. återkommer

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar