söndag 6 juli 2014

Hur ser du det?

Visst är det konstigt att en del alltid verkar vara så glada medan andra verkar drabbas av all skit. tror faktiskt att man kan påverka en del av det i allfall hur man tar det/ bemöter det.
som en sa det är ingen ide att kastat vatten på en gås. Det rinner av. Låt saker du inte mår bra av rinna av.

Tror att vissa människor bara är sådana. Glada. Som hon Gunhild Carling som var med i lets dance. Hon bara är sådan. Tror inte hon kan vara ledsen om hon inte verkligen är det. Men jag tror att det går fort över.
Jag vet för jag är lite likadan. För några år sedan fick jag det på papper. Jag var på en undersökning då jag haft ont ett längre tag. Jag genomgick bl.a. ett datatest. Läkaren sa sedan att han aldrig hade sett någon som var så positiv. Att jag hade en positiv syn på livet som han inte sett så tydligt tidigare.

Vet att många ser mig som positiv, envis, en som inte ger upp och det är väl för att jag väljer att se möjligheterna. Då jag var tonåring var det många som reagerade jättemycket då jag någon gång var ledsen. De visste inte hur de skulle tackla det, det var ju alltid jag som tröstade de andra. Jag var ju alltid glad.

Jag tror att man kan välja hur man vill se saker. man väljer om man vill vara sur arg eller ledsen till viss del. Det i sig påverkar hur jag mår, hur väl jag klarar motgångar och annat.
Hittade en artikel som visar att man faktiskt kan påverka hur man mår.
http://www.expressen.se/halsoliv/vissa-oroar-sig-aldrig--hur-gor-de-egentligen/ Man kan påverka hur man mår.
Forskaren Jason Moser och hans kolleger har via magnetkamera studerat hjärnorna på 71 kvinnor som utsattes för negativ stress. Man kunde se att hjärnorna hos dem som sällan oroar sig och ofta tänker positivt blev mindre aktiverade i områden som visar känslor av rädsla och stress.
 
Men man kan visst träna hjärnan.
Medan oroliga personer ofta har svårt för att fatta beslut, eftersom de kan bli insnärjda i alla möjliga negativa konsekvenser, är lugna personer mer villiga att prova nya lösningar, även om det finns en risk att allt går snett. 
Lugna personer har en god självkännedom och är medvetna om sina problem och brister. Oroliga personer saknar ofta dessa insikter, och då blir den oro man känner svårare att hantera.
Att ta reda på vad som, egentligen, orsakar oron är därför ett avgörande steg.
Lugna personer ägnar sig åt sina problem och sin oro fullt ut, för att sedan ge sig hän åt annat.
Detta kan man träna på: Fokusera i 15 minuter varje dag på det som bekymrar dig: älta, gråt, grubbla eller gör vad du behöver.
Lugna personer känner trygghet i att vad som än händer kan de hantera det.
Även om det ser mörkt ut, kan en lugn person ofta se en ljusglimt. Det finns kanske en lösning på problemet? Medan oroliga personer inte ens kan tänka tanken att man skulle kunna lösa det svåra problem man står inför.
Ställ rätt frågor som;
• Är det här verkligen mitt problem?
• Kan jag påverka den här situationen?
Vad kan jag göra? Och: Har jag nu gjort allt jag kan för att förbättra situationen? Vidare: Är problemet överhängande och akut? Om inte finns ingen anledning att oroa sig.
Lugna personer ser negativa känslor som tecken på att något är fel, och försöker lösa felet. De använder känslorna för att fatta medvetna beslut.
Oroliga personer har svårare att acceptera och titta på sina negativa känslor. Ett bra sätt är att skriva ner dem. Studier har visat att vår stress sjunker när vi skriver att vi är stressade.
 
Ett annat exempel på hur vi väljer vad vi vill se är:
http://www.expressen.se/kvallsposten/gick-till-attack--slog-tiggare-med-olburkar/
eller
http://www.expressen.se/nyheter/victor-17-blev-slagen-i-ansiktet-nar-han-tiggde/
man ser dem som ett problem medan andra väljer att se det på ett annat sätt:
http://www.expressen.se/gt/har-ger-barnen-kramar-och-godis-till-tiggaren/
Fyra barn hade köpt lördagsgodis i en matbutik i Kungsladugård i Göteborg. Utanför stannade de till vid en tiggande man.
De gav honom pengar, godis och kramar – och en puss.

 
Avslutar med en bilds som mer än allt annat visar att en del ser vad de vill se. Hur väljer du att se? Det kan gälla vad som helst. Din vardag, synen på invandrare, livet, förhållande, barn, placeringar, myndigheter.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar