söndag 20 juli 2014

Första vallöftet

Nu börjar vallöftena http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5917626
(S) lovar nu mer resurser och fler anställda inom socialtjänsten i Stockholm vid ett maktskifte
Roger Mogert (S) är vice ordförande i socialnämnden i Stockholm. Han säger att en kortsiktig lösning, och ett vallöfte från socialdemokraterna i Stockholm, är fler anställda och mer resurser.
– Det kommer behövas mer resurser till sjukförsäkring och till socialt arbete i Stockholm. Det kommer vi som samhälle att tjäna på i det i förlängningen, både socialt och ekonomiskt, säger Roger Mogert (S).
Han menar att människor som borde ha fått hjälp på andra håll, till exempel genom försäkringskassan, nu hamnar hos socialtjänsten.
– Idag tvingas man prioritera fel. Det blir större sociala problem och större kostnader, säger han.
– Vi ser att det inte är ett problem begränsat till Stockholm. Regeringen har sagt att man inte är villig att ta i frågan och det hoppas vi att de vill göra, annars kommer situationen att förvärras, säger han.
Han tror att lösningen är en annorlunda styrform för socialtjänsten, mer tid och resurser för att kunna arbeta individuellt med människorna som kommer till socialsekreterarna och ett bättre skyddsnät i samhället. 
– Många som söker i dag söker stödet för att de inte får hjälp någon annanstans, säger Samuel Svan.
 
Tycker ändå att det är bra med vallöften för det blir något att hänvisa till. Ni lovade. hur blev det än att inte få något alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar