tisdag 10 juni 2014

Körkort på barn

Då jag var yngre jobbade jag på en skola. Där satt jag och en kollega ofta och pratade barn. vi kom fram till att det borde vara körkort på att få skaffa barn. Du måste ha uppnått en viss ålder för att få skaffa körkort och du behöver undervisning i hur du skal köra och sköta bilen. Du behöver ha uppnått en viss ålder för att få handla på systemet. För att rösta likadant men  barn kan vem som helst skaffa när som helst.
Nej jag vet att en del har svårt och längtar halvt ihjäl sig men om man talar generellt.
Det borde vara körkort på barn. ett krav på att gå igenom en kurs i hur de sköts, hur de läses av och hur man uppfyller deras basala behov. Det skulle genomgås i förebyggande syfte. Jag tycker inte att det är helt fel när de som i USA låter elever sköta dockor en vecka för att se hur det är. Det har  medfört att tonårs graviditeterna går ner markant i de områdena där det praktiserats.
Här har vi t.o.m tagit bort de delarna ur hem och konsumentkunskapen där det tidigare ingick.

Det är definitivt ingen självklarhet att veta hur man hanterar barn bara för att man blir gravid och föder barnet. De flesta vill göra rätt och gör rätt med tiden. andra vill inte och kan inte eller bryr sig inte. Dem borde man kunna hitta tidigare. Att få barn borde inte vara en rätt, barn skall skötas och gör de inte det skall de placeras hos någon som gör det.
Sedan är det heller inte alltid en garanti http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5883884
Barn skall höras och det gjorde inte hen men hen agerade. Inte alla tonåringar eller barn är så starka.

Som tur är så gör de flesta familjehem ett otroligt jobb och lyckas i 0 % av fallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar