torsdag 19 juni 2014

Inkonsekvent.

I går skrev jag om en flicka som inte får bo kvar i sitt familjehem. I dag är det en flicka som är 8 år som de inte får tag i familjehem åt och då vill placera ensam i en lägenhett tillsammans med assistans. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5893157 Det säger IVO att man inte får. Det är inte lämpligt.

Å ena sidan är det inte lämpligt men igår anser hela nämnden i Helsingborg att det är lämpligt att ta en flicka ifrån en familj och placera henne långt ifrån allt hon känner till på institution.
Ännu ett typ exempel hur olika man kan tolka samma lag.

I Valdemarsvik har soc fått kritik och ombeds att göra barn och ungdomar mer delaktiga i beslut som rör dem. http://www.nt.se/nyheter/valdemarsvik/socialtjansten-uppmanas-gora-barnen-mer-delaktiga-9894855.aspx

Och i Landskrona skall de granska igen. http://hd.se/landskrona/2014/03/17/ny-tillsyn-vantar-socialtjansten/ Det är märkligt att de kan få fortsätta trots att de fått kritik tidigare. Hur många gånger skall en kommun kunna kritiseras utan att det blir rejäla konsekvenser?

Och i Nyköping bråkar man om vem som har ansvaret och ställer under tiden en tonåring på gatan http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5890095

Fick samtidigt mail ifrån en som har kontakt med en flicka som nu kastas ut på gatan då skolan har stängt (det är sommarlov) trots att hon är ensam med en 3 årig grabb. Hon har inget jobb.  Har ju bestämt för mig att man inte får ställa barn familjer på gatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar