fredag 6 juni 2014

Ännu en krönika

Då har Patrik skrivit ännu en kränika dör han tar upp ett annat fall men hänvisar till jämför med vårt http://www.d-intl.com/2014/06/03/kronika-socialtjansten-ingrep-inte-michael-mordades/
Han skriver om ett fall för 24 år sdan där en pojke blev mördad av sin styvfar. det hade föregåtts av ett otal anmälningar men precis som i fallet med Yara.
Under hela sin tid i Sverige misshandlades Michael. När familjen bodde i Dalarna kunde Michael inte äta utan hjälp, på grund av skador på handen som han fått när han försökt skydda sig mot slag med olika tillhyggen. Han stängdes in på lägenhetens toalett som saknade fönster och belysning. Övergreppen eskalerade och i Saddegavva tvingades Michael sova utomhus.
Nätterna till 27 och 28 juni bands Michael vid en tall. När han andra natten skrek att han ville komma loss satte styvpappan tejp över hans mun. Något senare försökte styvpappan tvinga i Michael ris som bara kokats några minuter. När Michael vägrade äta tog den fruktansvärda dödsmisshandeln sin början.
Styvpappan ”sparkade honom sedan nedför slänten till stranden”. Michael fick ta emot slag och sparkar i ryggen och ansiktet och kastades i vattnet. Efter en stund bar styvpappan upp Michael till stranden. Han och hans bror påbörjade hjärt-och lungmassage vid 9-tiden på morgonen. Först flera timmar senare kallade man på hjälp och klockan 14 anlände polis och ambulans till brottsplatsen.
Då var Michael fortfarande vid liv. Han fördes med helikopter till lasarettet i Boden, men hans liv gick inte att rädda. Klockan 15.30 dagen därpå dog pojken, fyra år gammal.
 
Det är ett av de andra fallet som faktiskt ledde till åtal för tjänstefel. De undlät att göra något. Totalt är det tre ärenden (inkl vårt) där man väckt åtal. Det har gått 24 år och nu först åtalar man igen. Skall det vara så svårt att få rätt? Det känns inte som om så mycket har ändrat sig.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar