måndag 5 maj 2014

Protester

Även ärendet med två åringen som skall utvisas med sina föräldrar skapar reaktioner
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/stor-demonstration-for-utvisade-maria Det var en demonstration som drog 400 personer.

Som jag skrev i mitt upprop så skall det sedan 14 nov 2013, så får enligt ny EU-bestämmelse ett barn fött i ett EU-land vars förälder/föräldrar är ifrån tredje land (alltså utanför EU) inte utvisas. Det är emot barnets EU-rättigheter som fullvärdig EU-medborgare.
Det är FÖRÄLDRARNA som INTE får utvisas..... p g a barnet medfödda rätt som fullvärdig EU-MEDBORGARE......som har biologisk anhörig/familjerättigheter precis som alla andra människor födda i ett EU-land.

För den som vill läsa mer Kolla länken http://cadmus.eui.eu/bitstream/handle/1814/20375/RSCAS_2012_04.pdf?sequence=1 
Det finns även refererat ett ärende på Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Chen_case

Det är även de som motionerat om det
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Utvisning-av-barn-som-star-und_H102Sf242/?text=true
Fick även ett mail ifrån Solveig Zander (c) som skrev: När det gäller veckan inlägg har jag i alla fall gjort något. Skrev tillsammans med Ulrika Carlsson min partikamrat i riksdagen en motion om att barnperspektivet ska gå före utlänningslagen. D v s är man placerad för att inte föräldrarna kan ta hand om barnet ska de INTE utvisas med föräldrarna. Barnens bästa måste komma i första rummet. Motionen gick inte igenom men vi fortsätter för det här är väldigt viktigt.

Och visst är det fruktansvärt man undrar hur kan man göra så mot ett barn
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5848232


Fick ett mail ifrån en reporter som satt ock skrev på dagens inlägg runt den döda 8 åringen. Hon ville ha en kommentar, så jag är citerad i gårdagens Expressen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar