fredag 16 maj 2014

Larm från alla håll

Det slås larm ifrån alla håll ändå känns det inte som någon i makt position lyssnar.
Ny bryter vi tystnaden en organisation för socionomer so tycker att det är nog. De lyfter nu ett illa skött ärenden i veckan har de sagt fram till valet.
http://nbvt.wordpress.com/ De kallar de veckans brott

Det har uppmärksammas av Svt
http://www.svt.se/nyheter/socialsekreterare-bloggar-om-barn-som-far-illa

Sedan går barnombudsmannen ut för att spräcka myten om soc som han säger: -en myt att barn omhändetas för ofta http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bo-myt-att-barn-omhandertas_3552590.svd
Barnombudsmannen vill spräcka myten om socialtjänsten för att förbättra barnens situation: – Bilden är att socialtjänsten omhändertar barnen, när det i stället nästan alltid handlar om att familjen får stöd, säger Fredrik Malmberg.
Barnombudsmannen har själv på senare år lyssnat till barn som kommer från utsatta förhållanden. 
– Frågorna kommer igen. Varför var det så många vuxna som inte såg min situation och reagerade? Och varför tog det så lång tid innan jag fick hjälp?– Svaret är att kunskapen hos de som jobbar måste bli bättre, konstaterar Fredrik Malmberg. 

Sedan ett antal förslag till förbättring. Jag ställer mig helt och fullt bakom.
Det är ju faktiskt så att det i de allra flesta fall tar alldeles för länge innan samhället går in och gör något både på grund av ekonomiska intressen det blir för dyrt med insatser, men även på grund av arbetssituationen. Handläggarna hinner inte i den grad de borde i vissa fall.

2 kommentarer:

  1. Hur långt har rättsprocessen med de åtalade kommit?
    Det står ingenting om detta i media.

    SvaraRadera
  2. Nej det har varit lyckta dörrar ett tag. så fort de släpps in igen kommer de att skriva.

    SvaraRadera