tisdag 13 maj 2014

Enkelt, snabbt och billigt

Och så ännu en kommun som får kritik Boxholm
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/ny-kritik-mot-socialtjansten-i-boxholm
Det handlar bland annat om anmälningar om misstänkt missbruk hos ungdomar och bristande omsorg. Kritiken mot socialtjänsten är en fortsättning på den tillsyn som inleddes efter att en 13-årig pojke i Boxholm tog sitt liv i november 2011.
Ett självmord som uppmärksammades och resulterade i hård kritik mot kommunen från den dåvarande kontrollmyndigheten Socialstyrelsen.
IVO konstaterar att socialtjänsten inte alltid utreder barns behov av skydd och stöd enligt lagen och kräver nu bättre och snabbare handläggningar i ärenden som rör barn
 
De har alltså fått kritik men fortsätter att göra fel.
Myndigheters syn på utsatta framkommer med alla tydlighet i Anne Skåners inlägg igår http://anneskaner.wordpress.com/2014/05/12/for-goran-ewerlof-maste-vanvarden-vara-grotesk/
Hon har grävt i underlagen för hur ersättning skal bedömmas för de som var drabbade av vanvård innan 1980.  Läs hur  man vill att det viktigaste är att ärendena ska handläggas så enkelt, snabbt och billigt som möjligt.
Behöver jag tillägga att inte ens hälften av de som sökte fick.....
Läs gärna för det står mycket mer.

Igår tog vetenskapens värld upp hur de social klyftorna ökar.
http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/de-sociala-klyftorna-okar-vart-leder-det
Det finns på SVT play
Sociala klyftor – hur påverkar olikheterna vår hälsa, skolgång och liv?
Skillnaderna mellan rika och fattiga ökar i Sverige och hela västvärlden.
Vi möter forskarna som studerar vad som händer med samhället när klyftorna i inkomst, hälsa och utbildning vidgas. Vetenskapens värld dyker ner i ett laddat forskningsfält - och möter ett Sverige där sprickorna syns alltmer.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar