tisdag 1 april 2014

Galenskap

Fick på morgonen ett mail ifrån en familjehems mamma som kallats på möte igår. en av hennes placeringar skall flytta. Hon är multihandikappad och har bott där i 2,5 år.
Föräldrarna har varit nästan helt frånvarande. Ändå har de bestämt att flickan skall flyttas till en institution. De vet inget om henne eller hennes behov. Inget om hennes rutiner eller vilja eller önskemål. Hon förlorar hem skola, vänner och alla runt om sig i de flesta fall personal som funnits där sedan hon var bebis. Bara för att ett par föräldrar som inte brytt sig bestämmer det. Jag blir bara matt. hur kan man ens drömma om att det vore det bästa eller påstå att det skulle vara ens i närheten av ett barnperspektiv?
Nej som jag sagt gång på gång det är bara ett fint ord på pappret.

Hittade även en länk till en artikel som ännu en gång bekräftar att man gör inte rätt bara för att man jobbar på en myndighet.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/blodig-pojke-avslojar-kommunens-lagbrott/ en pojke skadas personlen vet inte hur, torkar inte av honom utan tror att blodet är färg, informerar inte anhöriga. de har fått grav kritik.
Skolinspektionen hittar rena lagbrott. unrar om man kommer att åtala. Troligt vis inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar