tisdag 29 april 2014

Fler anmälngar

Igår fick jag höra att det visst skall ha lämnats in ytterligare en anmälan till IVO mot Mark (alltså 2) och är en till på väg. Vet inte hur många som behövs för ytterligare en verksamhets tillsyn utan det kanske mer beror på ärendena som anmälts.

Fick också ett mail att Falun nu granskas av IVO i ett ärenden där soc hjälp en mamma att undanhålla banren ifrån sin pappa utan anledning. De har sett till att hon har fått ensam vårdnad trots att barnen bott hos pappan sedan tidigare. De hade då delad vårdnad och banren träffade mamman ibland. Utifrån att mamman inte gjorde något med banren utan de satt på sian rum hos henne så föredrog de att vara hos pappa. Då anmälde mamman pappan och eftersom det till stor del är hennes kompisar som jobbar på soc så fick hon hjälp. Man tog alltså ett lvu mot pappan och hämtade barnen på skolan lämnade över till mamma. Banren vägrade så de fick placeras i ett familjehem medan de skolades in hos mamma. Då ärendet kommer upp i rätten ställer sig soc (vännerna) sig bakom mamman och hon får ensam vårdnad. Ärendet har anmälts och kommer nu att granskas.
Man gör som man vill för att man kan.

Sedan hittade jag en kampanj för igenkottar. http://www.expressen.se/nyheter/40-000-svenskar-deltar-i-stor-igelkottskampanj/
Naturskyddsföreningen och Djurambulansen vill sätta stopp för. Deras kampanjer "stek mig inte på valborg" och "låt igelkottarna leva" har fått över 40 000 delningar.
"Det är många igelkottar som ännu inte vaknat och som går en säker och plågsam död till mötes om man tänder på utan kontroll av högen", skriver Djurambulansen på Facebook
40 000 personer har delat.
Jag tycker om igelkottar och tycker också att de skall leva men jag önskar också att det vore lika enkelt att få människor att engagera sig i och för utsatta barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar