söndag 30 mars 2014

Barnskyddsteam

Även om det mest är pappor som dödar mammor så händer det att det är tvärtom.
Även om det är mest pappor som misshandlar mammor så händer det att det är tvärtom. http://www.svt.se/nyheter/sverige/pappa-knivhuggen-infor-barn?&_suid=1395895509695038335775751353845 och det är på något sätt mer skamfyllt med en man som får stryk eller hunsas med av sin kvinna, sambo eller fru.
Frågan är hur man skyddar de barn som lever i dessa relationer?

Igår var det i både aftonbladet och expressen om en flicka har misshandlats av sina föräldrar http://www.expressen.se/nyheter/foraldrar-gripna-for-barnmisshandel/ Det behövs skydd för barn i olika situationer och då får det inte brista.

I Skaraborgslän startar man nu ett skyddsteam http://www.skovdenyheter.se/artikel/60869/barn-far-eget-skyddsteam
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5819361
Tanken är att barnskyddsteamet ska bli ett nav i barnskyddsfrågor och bygga vidare på de arbeten som redan pågår i regionen.
Teamets uppgift är att arbeta med hur man upptäcker, utreder och dokumenterar misstankar av utsatta barn och ungdomar och hur man bäst kan stötta dem och deras föräldrar.
Barnskyddsteamet kommer att införas med start 1 juli 2014.
Barnskyddsteamet kommer att tillhöra Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och bland annat att bestå av speciellt utbildade läkare och beteendevetare.
 
Inte utan att det behövs.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar