lördag 5 oktober 2013

Ser vad man vill se

Idag är jag ledsen. Igår länkade jag på en familjehems sida till en artikel om Sofia Rapp. Tjejen som kämpar för att barn som hamnar snett eller felbehandlas av soc skall få upprättelse även efter 1980. det var vad jag såg.
Men det blev ramaskri.
Det var ju fel tidning som skrev. Plötsligt blev jag anklagad för att stå bakom och vara rasist och länka till en rasistisk tidning vilket inte hörde hemma på en familjehems sida.
Jag försökte förklara vad jag såg och varför jag länkat till den men jag ombads att plocka bort den. Satt med mobilen och klarade inte av det men lovade göra det idag.
Nu på morgongen då jag går in är både inlägget och jag borttagen ur gruppen. Jag har mer än de allra flesta kämpat för utsatta barn och familjehemmens rättigheter och så stängs man av för att jag ser något andra vägrar se.

Alltså jag förstår inte.
För mig blir det omvänd rasism eller vad jag nu skall kalla det.
De tycker att det är bra att problemen lyfts men det måste vara i rätt forum.
Det är svårt att överhuvudet taget få någon att lyfta problemen.
Det finns ingenstans att vända sig då man utsätts och formumet har varit en plats för att stötta andra och jag får just nu 1-4 ärenden i veckan. ingen vill göra något av dem trots att de är helt galna.
Men avstängningen gör att man tappar lusten orken att engagera sig. Och om jag slutar vem finns då? Ingen skulle jag vilja säga som det ser ut den enda vad jag vet som man kan ringa då det krisar som vet mer än de flesta om vad man kan och får göra.
Det finns de som stöttar och så men inte på det sättet som jag gör och finns det någon jag inte vet om så är det inte för att trycka ner utan för att jag är besviken på hur man hanterar en fråga man inte är överens om.
Så lätt det är att utesluta, stänga öronen och låtsas som problemet inte finns.
Det som gör det jobbigast är att det är mina sk. egna de som borde stötta och stå bakom.
Det gör att det känns mer som gör att jag tappar orken, lusten och engagemanget trots att det är andra jag hjälper och stöttar och som är tacksamma.

Jag vet att jag varit med och påverkat kanske mer än de flesta åtminstone som privat person. Sammanbrottsutredningen som beställdes på grund av oss. Lagar som tillkommit Lex Sara som skal omfatta även socialtjänsten, Delar av lagen som kom nu 1 januari men vad hjälper det jag länkade till fel tidning så därför utesluts jag ifrån gemenskapen.
Men just nu blev det för jobbigt, just nu har jag mest lust att lägga ner eftersom man undrar vad jag håller på med.

1 kommentar:

  1. Mycket märkligt agerande anser jag, som vet vad du har gjort för oss och många andra.kram! <3 /Maj-Lis

    SvaraRadera