söndag 17 februari 2013

Specialister och GT idag

Häromdagen hittade jag ett intressant inslag.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5443636
I Jönköping skall man som första förvaltningen i Svergie införa specialister
Jönköpings kommun kan bli först i landet med att få socionomer med specialistkompetens på socialförvaltningen.
Nästa vecka presenteras akademikerförbundet SSR:s projektet på en pressträff, och det handlar om att förbättra arbetssituationen för socialsekreterarna.
Vet inte om det hjälper men allt som görs är väl på något sätt bra.
Vet att en del vänder sig emot det. Det i sig kan nämligen bli en typ av bevis för att man gör rätt hur fel det än är för man är ju specialist.
Hade vår handläggare, hon som tog barnen ifrån oss varit specialist hade det ju knappast hjälpt.
 
Förvarnade ju att jag inte skulle blogga i går. Det som mötte mig idag var GT/Expressen. jag var både på framsidan och med på ett dubbeluppslag inuti. Det ligger inte i nätbilagan däremot ligger det en intervju http://www.expressen.se/tv/gt/markmamman-har-inte-gett-upp-hoppet/ 
 
Så många tror ju att barnen är hemma och det är ju långt ifrån saningen. De har ju istället inte fått träffa oss på 1/2 år igen.
Lägger in en bild av artiklen här


 

 

2 kommentarer:

  1. Om jag har fattat det rätt så vill du inte att barnen ska tillbaka till sin biologiska mamma? Hon anses ju vara en bra förälder åt sina barn idag. Den stora gåtan i det hela är; Hur kan du kalla dig för kristen? Jag hade fattat om du aldrig kallat dig för kristen. Jag är själv kristen och varenda varelse på detta jordklot har rätt till sin mamma/föräldrar om det funkar som det ska.

    SvaraRadera
  2. Så du menar att man måste ha ett vuxenperspektiv för att vara kristen? Vilket skitprat. Resonerar du likadant då det gäller adopterade barn? Är man sämre kristen för att man ser till barnet? Tar ett tydligt barnperspektiv? Mamman anses inte vara en bra mamma utan har stöd för att klara de hon har fått behålla och de här barnen skall inte hem. Inte heller de andra enligt socialnämnden i Mark. Dessa barn har inte anknytning till sina mamma och vill inte träffa henne även om de vet att de har både en annan mamma och pappa . Flickan kräks då hon tvingas träffa mamman gång på gång Och henne menar du att jag skulle tycka att det var det vore bra att flytta hem barnen till, annars skulle jag inte vara en bra kristen? Då har du inte läst bibeln. Jesus säger att för de som förleder en av mina minsta är det bättre att en kvarnsten hängs om halsen och han kastas i havet. Varför skall barn gång på gång ge upp allt för sina föräldrars skull. Det är inte länge sedan man operarades barn utan bedövning därför att man trodde att de inte kände något. Nu operera man på barns känsloliv och så många verkar anse att barn mindre värda än vuxnas.

    SvaraRadera