lördag 9 februari 2013

Flyttförbud

Då är det även ett inslag på radion http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5437365
– Man säger att man ska ha barnens persoektiv, och nu har vi stärkt lagstiftningen från årsskiftet ännu mer. Barnens bästa ska vara avgörande, inte bara rådgivande. Men när det kommer till domstol så är det inte alltd så att vi tycker att de följer de direktiven – de har ett vuxensyn på saker och ting. Där lägger vi väldigt mycket vikt vid det biologiska. Det är som att det vore ett ägandeförhållande till en individ, och jag har svårt att se det.
Ansöker om flyttförbud
Enligt Kammarrätten finns det ingen större risk att pojken kommer skadas av att flytta till sin biologiska mamma. Men Socialtjänsten håller inte med. De kommer nu begära prövningstillstånd i högsta förvaltningsdomstolen för att överklaga kammarrättens beslut. Dessutom ska man nu ansöka om så kallat flyttförbud för pojken.
– Det innebär att man inte får lov att flytta barnet från det hem där det befinner sig. Man bedömer det på andra kriterier, utifrån att det blir ett för stort men för barnet att flyttas.

Fick kommentarer som att det är konstigt att de inte resonerade likadant vad gäller de två små som bodde hos oss. Ja det kan man fråga sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar