torsdag 21 februari 2013

Barnperspektivet eller brist på

Migrationsverket fortsätter att göra bort sig.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/nioarige-hinok-ar-fodd-i-sverige--nu-utvisas-han Nu är det en pojke som är född här och har bott här hela sitt liv som skall utvisas.
På sängkanten sitter en nioårig pojke som pratar klingande, klockren medelpadska:
– Jag är född i Västerås.
Familjen Zakir bor strax utanför Sundsvall, i Kvissleby, ungefär tre minuters promenad genom snöiga backar från Soledeskolan där Hinok nu gått i samma klass i fyra år.
Även hans två yngre bröder är födda i Sverige. Yonas är ett och ett halvt år, och Josef som är sex år började i förskolan i höstas.
Nästan 20.000 personer som har fått avslag på sina asylansökningar har lämnats över till polisen.
Tillsammans med sina föräldrar hör bröderna till de drygt 7.500 som just nu är registrerade hos polisen för att utvisas med tvång. Det betyder att de lever öppet, och att polisen vet var de finns.

Migrationsdomstolen anser inte att de tre bröderna har tillräckligt stark anknytning till Sverige.
”Det har varit föräldrarnas beslut att stanna i Sverige utan tillstånd. ... Migrationsdomstolen anser att föräldrarna genom sitt agerande får stå till svars för den anknytning barnen fått till Sverige som tiden här i landet medfört”, skriver domstolen.
 

 Som sagt barnperspektivet är bara ett fint ord på pappret.
Varken Migrationsverket eller Rikspolisstyrelsen kan säga hur länge de 7.500 personer som nu är registrerade hos polisen för tvångsutvisning har befunnit sig i Sverige efter avslagsbeslutet.
Myndigheterna vet inte heller vilka skälen är till att personerna inte reser hem.
 
Ingen vet alltså varför man gör som man gör ändå skall det fullföljas oavsett vem som far illa av det. inte klokt.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar