tisdag 15 januari 2013

Kris... fortfarande

Då är det ett antal artiklar på gång igen. En debatt och en runt oss. Sedan är det lite program på gång, om det blir som planerat.

Hittar en ledare http://helahalsingland.se/ledare/1.5480906-nar-samhallet-sviker-de-redan-svikna
runt radioprogrammet häromdagen med Den fastspända flickan

Skribenten skriver om hur man skapar ett senario för att ingen skall tro att det är så illa.
Om hur samhället sviker de redan svikna. Där verkligheten överträffar skakande fiktion som Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" på ett sätt ingen trodde var möjligt.
För hur ska en trasig 17-åring tjej som är placerad på hvb-hem för det hennes förfärliga uppväxt gjort henne, bli trodd?

Till och med personalen sa till polisen atthon inte var trovärdig. Dessa barn kan man alltså göra vad man vill med för ingen tror det ändå.
Hon fortsätter:
Författaren och debattören Sofia Rapp Johansson är dock skeptisk. Med sin bittra erfarenhet av att bo i familjehem med grava missförhållanden är hennes skepticism förståelig. Hon befarar att lagen blir en pappersprodukt som kommunerna inte har någon möjlighet att leva upp till, eftersom socialsekreterarna är för få och socialtjänsten över lag saknar resurser. Hon anser också att det ska kosta för kommunerna när en placering misslyckas. Att inte staten ska betala skadestånd, utan den placerande kommunen.
På elevhemmet i Täby där "Nora" utnyttjades och vanvårdades, betalade placerande kommun 4800 kronor per dygn, för varje barn.
 
Jag hittar en annan ledare som skriver om haveriet inom socialpolitiken
http://www.nsd.se/opinion/ledare/artikel.aspx?ArticleId=7392198
Jag undrar ju när de ansvariga kommer börja ta det här på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar