torsdag 11 oktober 2012

Försäkringskassan och migrationsverket

Vet ni om att försäkringskassan inte har någon granskningsmyndighet över sig. Det finns alltså ingen att vända sig till då de gör fel. Vet inte om de räknar med att försäkringskassan inte gör fel men det vet gemeneman att de gör... många sådana.
Det innebär att om man råkar ut för felbehandling så måste man stämma dem i förvaltningsdomstolen och där får man bekosta rättegången själv t.o.m. om man vinner.
Inte klokt...

Sedan är det ett ärenden till på migrationsverket. Nu är det en liten ett åring som får uppehållstillstånd. Men inte hennes mamma och pappa. 
http://bloggar.aftonbladet.se/oppengranskningmigrationsverket/2012/10/nuhami-far-stanna-mamma-och-pappa-utvisas/ Man menar att en av dem skall åka ner till Etiopien för att söka uppehållstillstånd åt dem. men de själva tror inte att den som åker kommer tillbaka. inte blir tillbaka släppt.
Inte klokt.
Ett litet barn klarar sig ju inte på egen hand.
Tänk vad onödigt.
Att vara här och sedan behöva skrapa fram pengar som egentligen inte finns för att åka tillbaka till något man flytt ifrån för att sedan komma tillbaka hit.
Onödigt, jobbigt och dyrt alldeles i onödan. Det måste finnas bättre saker att lägga pengar på.
Det finns ju ambassader vad är de till för?
Blev uppringd av en riksdagspolitiker för ca en vecka sedan. Han hade ett ärende där en tror det var fembarns mamma som bott här ett bra tag. Hon hade träffat en svensk man och de hade väl t.o.m. gift sig. Nu ville migrationsverket att hon skulle med alla barn åka "hem" för att ansöka om att få komma hit till sin man igen.
Det är inte klokt. Har de inget bättre att syssla med kan man undra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar