lördag 15 september 2012

Flyktingar

Hittade en artikel ifrån veckan.
En man som försöker köra på ensam kommande flyktingbarn http://www.expressen.se/nyheter/forsoker-kora-pa-flyktingbarn/
Hur kan man vara så hjärtlös? Jaga barn. Det spelar ingen roll hur gamla de är så gör man bara inte så.
Ett barn som flytt ensamt har ofta varit med om saker som inga barn, inga människor alls skall vara vara med om.  Många har bevittnat och utsats för våld, våldtäckter, andra övergrepp för att inte tala om skräcken att leva under sådana omständigheten. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara. Sedan koma hit utan någon man känner, utan den trygghet som vi är så vana vid och sedan jagas bara för att man är just flykting och har gått igenom det man gjort och valt att försöka ta sig därifrån.

Det finns de som säger att det bara är rika som kommer hit och sedan skickar efter sina familjer. Men för det första skulle de flesta av oss komma rätt lågt vi också om vi sålde allt vi hade. Sedan är det bara tror att det var en på tio som hämtar /skickar efter någon sedan.

Alltså är påståendena en lögn.
då de sedan kommer hit få de inte börja skolan eller läsa svenska förrän de vet om de får stanna. De klumpas ihop med andra de inte känner har varit på flyktingförläggningar med 8 i varje lägenhet. ingen av dem känner varandra sedan tidigare. Lägenheter i sådant skick att vi aldrig accepterat det. Spruckna fönsterrutor Inte så det blåser in men ändå, parketten ligger lös på golvet. Trasiga spisar, en dursch på så många.
Det ena man har är en säng i ett rum som man delar med många andra.
har träffat personer som varit här tre år och inte visste om de fick stanna. de visste inte vad som hänt med deras anhöriga, De visste inte hur det skulle bli.
Ett väntrum som de inte visste hur länge de skulle vara i.
Men enligt en del så har de det ju så bra och kommer bara och lever på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar