torsdag 30 augusti 2012

Kan inte följa lagen

Fler och fler slår larm och talar om stt de inte klarar av att följa lagen. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5248767 Under rubriken " Det är dags att tala om hur det är" säger socialsekreterare i Kista:

Det är en trist social utveckling som beskrivs i Rinkeby kista stadsdelsförvaltning. Anmälningarna om barn som far illa har ökat sedan förra året. Antalet 2011 var drygt 50 per månad och den siffran har ökat till 90 per månad - i år.

Det enligt stadsdelsförvaltningens egna siffror. Dessutom har personalomsättningen har ökat den senaste tiden. Den var under förra året sju procent bland dom som jobbar med social omsorg. Det är en anmärkningsvärt hög siffra enligt förvaltningen.

– Det drabbar ju våra brukare och medborgare väldigt mycket at personalen byts ut, ska man jobba med att förändra människors liv så behövs det kontinuitet i kontakten, det är jätteviktigt, säger Elin Matsson.

Socialtjänstlagen säger att utredningen ska utgå från varje individs enskilda behov. Men det hinns inte alltid med idag, utan den blir med generella bedömningar där ekonomin kommer i första hand, säger Elin Matsson.

Undrar när någon ansvarig skall lyssna, ta på allvar och ändra på förutsättningarna. Det är ohållbart. handläggarna har inte tillräckligt bra utbildning för det de gör. De har inte i många möjligheter att göra ett bra jobb som beskrivs i inslaget. vilka drabbas jo redan utsatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar