fredag 29 juni 2012

Syns man inte finns man inte

En ledare skriver idag om Maria Larssons osynlighet.
http://www.folkbladet.se/opinion/ledare/default.aspx?articleid=6075885#.T-2WTi4uXfI.
Skribenten skriver:
Syns man inte så finns man inte. Så lyder ett talesätt som i vart fall torde vara relevant för många artister och politiker. Enligt en undersökning som företaget Retriever genomfört på uppdrag av TT så är det sålunda tveksamt om barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) finns på riktigt.
Med detta väl sagt så anser jag trots allt att det är anmärkningsvärt att inte fler av statsråden är mer publika personer än vad de är. En stor majoritet av ministrarna har mycket långt kvar tills de ens börjar närma sig riskområdet för att börja betraktas som ?pratministrar? av t ex Björn Rosengrens kaliber. De borde kunna anstränga sig mycket mer för att lyfta sina sakfrågor och därmed indirekt sin regering och sina partier. Barn - och äldreminister Maria Larsson har i sin portfölj samhällsfrågor med mycket stort allmän - och medieintresse. Det är därför märkligt att hon hamnar på synlighetslistans jumboplats. Hennes politiska ansvarsområden - om vi inte begränsar oss till enbart formell lagstiftning och propositionsskrivande - är alltid heta och angelägna. Ändå syns hon så lite att hon knappt finns. Visst är det märkligt


Själv har jag varit lite trött det är nämligen rena barnkammaren hos oss.
Har inte orkat mer än vad jag måste. Här ser ni senaste tillskottet bara några timmar gammal.


Det bekräftar väl bra det jag skrev häromdagen?

2 kommentarer:

  1. Vilken liten raring//Susanna Svensson

    SvaraRadera
  2. Sommvår kära levande Historiker Hermsn Lindqvist sagt om oss svenskar:

    "Glöm inte att svenska folket är extremt fegt. Det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, Få vågar säga vad dom tycker. Detta har gjort att beslut ofta fattas högt över huvudena på folket, eftersom folket inte säger ifrån. Det skulle behövas mycket mer jävlar anamma och riktig finsk sisu"

    (Herman Lindqvist 2012)

    SvaraRadera