tisdag 15 maj 2012

Radio program

I dag har jag varit bortrest så jag har inte hunnit sitta vid datorn. Men jag fick veta att i morgon tror att det KL 12.00 på P 1 med Hasse Aro skall det vara med en advokat som jag känner (hon har varit med mig till riskdagen) som jobbar mycket med vårdandstvister och förhållandena runt dem. Hon menar som jag att det är brist på barnperspektivet och att man talar för mycket om föräldrarnas rätt istället för barnens.

På resans väg ringde jag Kenneth J ordföranden i socislutskottet. Det var ju lite på gång men inte så mycket som jag trodde ller fått veta.
Nu, äntligen säger jag eftersom det tagit är det snart 3 år, skall barnskyddsutredningen sjösättas. Riksdagen håller på att titta på den och sedan får utskotten säga sitt.
Jag talade om för honom att ställningen var densamma som då vi först kom i kontakt med varandra och han sa att saknades det lagar så var det han som ordnade det.
Det saknas runt de 400 barn som är så små då de placeas att de får hela sin anknytning hos failjehemmet.
Jag frågade om och när han tänkte göra något åt det men nu var det barnskyddsutredningen.
Jag vet att det finns barn som tas på felaktiga grunder även där men då skall man i stället satsa krutet på att det inte blir fel från början.
Vad gäller barnskyddsutredinge så kom den för snart tre år sedan och inget har hänt förrän nu.
Barnombudsmannen drev massor runt placerade barn förra året, bjöd in på hearings och intervjuade barn på institution och vad hände ingenting.
Utsatta barn är helt enkelt inte högprioriterat.

1 kommentar: