söndag 20 maj 2012

Barn med ångervecka

Överallt finns det barn som far illa.
Barn kan inte användas som en förbrukningsvara. Men en del verkar tro det:
http://www.expressen.se/nyheter/hon-skickade-tillbaka-adoptivbarnet---doms/ Hon adopterar en pojke men tycker att han är bråkig och skickar tillbaka honom.

Det är ju inte så länge sedan det hände även i Sverige.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/adoptivdotter-lamnades-i-hemlandet_4868453.svd

I USA åtalade de och adoptivmamman dömdes att betala skadestånd till pojken, bara för att markera att så gör man inte. Det var väl det minsta man kunde begära. Något att ta efter i andra länder kanske.
Gissar att pojken inte skulle mått så bra av att stanna eftersom fostermamman inte verkade ha vetat vad det innebar att skaffa barn.
Det är väl få som får egna heller som vet men man växer med uppgiften. Väljer man att skaffa barn så skall man även vara beredd att ta hand om det då det blir problem.
Barn kan inte lämnas tillbaka de kommer inte med ångervecka som en sa i programmet efteråt. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=3783819 har man itne föstått det skall man inte ha barn.

Men barn som möbler, något man flyttar om kring på som vem som helst kan ta hand om, att innehavaren kan bytas ut när som helst eller hur som helst är ju utbredd. Det har alldeles för många som råkat ut för socialen insett.
Att "våra" ser oss som föräldrar spelar ingen roll för de har ju andra nu, som fungerar lika bra så länge.
De bor ju bra så då skall det vara lika bra, vem som helst duger ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar