torsdag 22 mars 2012

Rättelse

För ett tag sedan var vi ju nere i Mark för att tala med den nya socialchefen. Vi ville återigen begära rättelse i alla dokumnet.Sedan har det varit tyst.

Nu hörde jag av mig och frågade hur det gick. Fick ett mail tillbaka att jag kunde skicka ner min kritik så kunde de lägga den som bilaga till akten.

Jag surnade till och ringde upp socialstyrelsen och fick tala med en jurist där. Det vi talade om bad jag att få även skriftligt.
Det är ju nämligen så som jag hela tiden hävdat; Jag har rätt till rättelse i allt jag anser vara felaktigt. Förvaltningen väljer själva hur de vill ta bort men både det gamla och det nya skall vara synligt samtidigt och det är det ju inte om det förs in som bilga. Det skall alltsåföras in i samma dokument.
Jag har dessutom om de nekar mig rätt att få det skriftligt och det beslutet har jag rätt att överklaga i domstol.
Det har heller inte skett.
Likaså vad gäller min begäran om ett sakkunnigt yttrande.

Så nu har jag skickat ner en ny begäran som jag begärt skall hanteras skyndsamt eftersom vi redan väntat två år och jag hänvisar till och har bifogat mailt jag fick ifrån socialstyrelsens jurist.

1 kommentar:

  1. Han den nya socialchefen (om än tf) verkar fullständigt ha smittats ned av det som i utredningar kallas psykotisk organisationsstruktur.
    Sorgligt, mycket sorgligt. dock visar det tydligt hur starkt det sjuka är, de som kommer för nära flyr därifrån eller smittas ned....

    SvaraRadera