torsdag 8 mars 2012

Inte lika för alla

I gårdagens tidning kunna man läsa om en mamma som tröttnat.
http://www.expressen.se/gt/arg-mamma-domd-for-hot-mot-attaarig-pojke/
en pojke hade gett sig på hennes pojke och tillsist tröttnade hon åkte till skolan för att ”tala honom till rätta”
Hon sökte upp honom efter gymnastiken tryckte upp honom mot väggen och kallade honom "ungdjävul" och hotade honom.
Vet inget om ärendet men har själv varit mobbad ett år på en skola där jag gick och utifrån min erfarenhet så är det antagligen ingenting mot vad hennes pojke antagligen utsatts för.
Det var väl frustration över det och att inget gjordes och ingen försvarade grabben som gjorde att hon gjorde vad hon gjorde.

Det är klart att man inte får göra så hon fick 70 dagsböter för olaga hot. Det står att summan blev hög för att hon gjort det på skolan där barn skall kunna känna sig trygga.

Det som förvånar mig mest är att inget händer när socialen går in och hämtar barn på deras skolor. De skall ju känna sig trygga där men det gäller visst inte lika regler för alla.
Hur var det då Marks kommun gick in på skolan och hämtade de tre barnen och sedan separerade dem ifrån deras föräldrar under flera månader utan grund?
http://www.expressen.se/gt/tvangsomhandertog-syskonen---i-skolan/
Eller som i artikeln i veckan http://nlt.se/startsidan/essunga/1.1545084-tumult-nar-elev-hamtades-av-polis där en placerad flicka hämtades av polis på sin skola.

Varför gäller det en del barn och inte andra? Varför gäller det en del ”förövare” och inte andra? Alla borde vara lika inför lagen men det är bara att konstatera att så är det inte.

2 kommentarer:

  1. Om alla bara kunde tänka och resonera som du. Tänk vilken bättre värld vi levt i då!

    SvaraRadera
  2. Som trebarnsmamma kan jag bara konstatera att social(o)tjänsten i Mark har en egen spelplan. I denna förvrängs lagar, regler osv ständigt till annat än de är avsedda till. Även en dom kan förvrängas med dess kreativitet. Tänk om denna förmåga istället hade kommit barn, unga o familjer tillgdo - istället för här som man läser "fosterhemsbarnen" till ondo!
    De lär ha en ny chef som bara vill gå vidare, lämna historian - personligen anses att haverikomisionen bör tillkallas s¨å att man lär sig från alla de många tidigare haverierna. Fel i 2/3 av alla ärenden enligt socialstyrelsen...
    Det är omöjligt att bara gå framåt efter det.
    Bättre ledarskap!

    Finns ingen ansvarig för denna förvaltning?

    SvaraRadera