söndag 15 januari 2012

Sekretessbrott igen...

I veckan upptäckte jag att vår akt var inlämnad till rätten av barnens advokat. Den skall hon överhuvudet taget inte ha tillgång till.
Mailade direkt och begärde ut aktloggen för att se vem som varit inne i vår akt och plockat ut den. Jag ifrågasatte vem som lämnat den till henne. Det är sekretessbrott.
Fick ett svar där de hävdar att det inte är det eftersom den skulle användas i rätt.
Men enligt både polis, advokat och ett par inom socialtjänster på andra ställen som jag talat med så krävs vårt tillstånd för att de skall få lämna ut den. De har inte vårt tillstånd. Alltså är det ännu ett sekretessbrott som nu anmälts. Aktloggen är jag lovad att få nästa vecka. Väntar med spänning.

3 kommentarer:

  1. Ursäkta mig:


    Ha ha !
    Vänta dig inget annat än en svart sida - de kommer att kalla det för sekretess!

    Naturligtvis helt olagligt.

    Tips: Håll noga koll på alla namn, klockslag och datum. Det gör det lättare för åklageren. (Gissar du redan sköter detta perfekt).

    Marks kommuns socialförvaltning är något mitt emellan Sveriges största storskam och dålig buskis---

    SvaraRadera
  2. Hur menar du att barnens ombud ska kunna ta ställning för eller emot en återflytt om hon inte får ta del av er akt?

    SvaraRadera
  3. Förvaltnignen får inte lämna ut den utan vårt tillstånd. Oavsett hur den används får den inte lämnas ut utan vår tillåtelse och den har vi inte givit. Sedan kan man undra hur vår akt som är två år gammal skulle kunna tillföra något. Hon använder den inte för att främja barnens perspektiv eller deras vilja utan använder den mot oss, mot nämnden och fram för allt mot barnen. Hon lyfte alla påstådda fel och använder dem mot oss igen. Trots att de är konstaterade att vara fel, de står kvar trots att jag begärt rättelse. Vi fick ju inte bemöta och advokaten var ju inte där så han bemötte heller inte. Sedan hade hon kallat handläggaren som gjort alla fel som tilläts sitta och vittna, påstå samma saker en gång till trots att de fått massiv kritk för henns handlande. I rätt blev de återigen "saning" trots att de är konstareade att vara felaktiga.

    SvaraRadera