söndag 1 januari 2012

Ny begäran

Möblerar om åt sonen och så har jag skickat en ny begäran om ett sakkunnigt yttrande samt rättelse och lite annat.
Förvaltningslagen säger då det gäller rättelse av skrivfel och liknande
26 § Ett beslut som innehåller en uppenbar oriktighet till följd av myndighetens eller någon annans skrivfel, räknefel eller liknande förbiseende, får rättas av den myndighet som har meddelat beslutet. Innan rättelse sker skall myndigheten ge den som är part tillfälle att yttra sig, om ärendet avser myndighetsutövning mot någon enskild och åtgärden inte är obehövlig. Lag (1990:456).
Ändrad gm SFS 1990:456, ikraft 1990-07-01

Omprövning av beslut
27 § Finner en myndighet att ett beslut, som den har meddelat som första instans, är uppenbart oriktigt på grund av nya omständigheter eller av någon annan anledning, skall myndigheten ändra beslutet, om det kan ske snabbt och enkelt och utan att det blir till nackdel för någon enskild part. Skyldigheten gäller även om beslutet överklagas, såvida inte klaganden begär att beslutet tills vidare inte skall gälla (inhibition).
Skyldigheten gäller inte, om myndigheten har överlämnat handlingarna i ärendet till en högre instans eller om det i annat fall finns särskilda skäl mot att myndigheten ändrar beslutet.
Särskilda skäl borde väl vara att påståendena är ren lögn, bekräftade som felaktiga och är kritiserade. Vad mer skall till?

2 kommentarer:

  1. Bravo!

    Problemet för de flesta är att i felen ska nästintill varendaste menings ord kommenteras och med tydligt motiv förkastas.

    Vem har råd med detta rent ekonomiskt. Kanske kan du orka kommentera 1-15 sidor/dag om du är effektiv och har lätt för att motivera dig. Hur gör du när matyeriealet omfattar mera än 100-talssidor av lögn, kanske till och med 1000- tals sidor?

    Vem hjälper dig att få rätt? Ingen. Du får leva på vatten o soppa på spik, kanske förlora arbetet om arbetsgivaren tröttnar på att du inte accepterar orättvisorna, dvs de rena felaktigheterna och lögnerna!!

    SvaraRadera
  2. Hej! kan man få kontakt med dig? vi har precis varit med om samma sak.Så det händer fortfarande.

    SvaraRadera