torsdag 19 januari 2012

Avgår ordförande?

Då stramas det åt ytterligare runt ordföranden. Det parti som har vågmästarrollen säger att de inte har något förtroende och bryter sitt samarbete om Per-Olov sitter kvar. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4916883
Sitter han kvar efter det budskapet drar han ner hela alliansens möjlighet att göra vad de vill. De har haft majoritet tack vare Markbyggdspartiet och nu vill de alltså inte vara med längre om inte PO avgår. Tvivlar på att han kan sitta kvar efter det. Frågan är bara om han går självmant eller om han tvingas gå.

Igår vikarierade jag i en liten förstaklass. Då jag gick runt och hjälpte dem med matten slogs jag plötsligt av att det hade kunnat vara pojkens klass och jag fick plötsligt kämpa med mig själv för att inte stortjuta. Där såg jag dem kämpa att få till det med sina siffror och bokstäver, där i sin skola, sitter han och kämpar med sina bokstäver, sina siffror för att få ihop det och jag/vi får inte vara med och stödja eller hjälpa honom. Det kändes så tungt. Flera av töserna kom fram och kramades då dagen ar slut och jag kunde bara se henne framför mig. Kände längtan efter hennes kramar. Livet är så orättvist.

Med dagens inlägg är min förhoppning ändå att om ordförande byts ut kanske det är lättare att få rätt. förhoppningsvis får man in någon som inte som Per-Olov menar ju att det inte går att rätta till och de därför inte ens skall försöka.

1 kommentar:

  1. Denna Per-Olof Hermsnsson har fått skända allt för många. Måtte det nu ta slut, han får inte inneha en sådan viktig position.

    Avgå skulle han gjort för länge länge sedan...

    VET HUT KVINNOR!!
    Vet hut kvinnor. Ni hemska kvinnliga ledamöter som inte bara lyder och underkastar er denna självutnämnde envåldshärskare. Skäms på er som uppvisat både egna viljor och åsikter. Fy!
    Ännu värre dessa hemska kvinnliga så kallade klienter som i enfald försökt få företräde inför nämnden så viktig information kan komma fram. Bra gjort Hermansson att rejält åthuta dem genom att visa vem som bestämmer. Inte ska de väl få använda demokratiska spelregler, nej, bra att du nekat allt och alla kvnnor att föra talan. För att inte prata om denna hemska så kallade fosterhemsmamma - kristen verkar hon vara också. Helt rätt gjort av dig att visa hur det går när inte lydnad efterföljs. Hon ska minsann veta hut, precis så som socialsekreterarna säger åt henne i uppdrag granskning!

    Fy för kvinnor. Det ska till en stor, stark man som också kunnat vara med och grunda missionprovinsen för att visa dem vad som gäller. Dessa ska minsann veta sin plats:
    I Bibeln står det:
    "Kvinnan skall ta emot undervisning i stillhet och
    alltid underordna sig. Att själv undervisa tillåter jag henne inte och
    inte heller att bestämma över mannen, utan hon skall hålla sig tyst och
    stilla. Ty Adam skapades först och sedan Eva. Och det var inte Adam som
    lockades utan kvinnan som lät sig lockas och förleddes till
    överträdelse." 1 Tim. 2:11-14.

    Detta är inte svårt att tolka. Det står både
    1) att kvinnan inte ska undervisa, och
    2) anledningen: skapelsen och syndafallet - vilka inte är någon mänsklig tidsbunden ordning, som gäller ett tag, men sedan kan upphävas.

    Eftersom detta står i Bibeln, som enligt Svenska kyrkans egen kyrkoordning är grund för dess lära, så står det klart att kvinnan inte ska undervisa inom Svenska kyrkan.

    Därmed har Missionsprovinsen och andra som invänder mot prästvigda kvinnor rätt.

    Eller hur?

    SvaraRadera