fredag 23 december 2011

Annons

Dagen före julafton och tredje året utan barnen.
Grönt på gräsmattorna och vi skall vara hos farfar vars fästmö är allergisk mot granar så det blir inte ens gran där i år.
Han vill inte ha julmat så det blir kalkon. Dagen efter skall vi fira med min familj och de har ju ätit julmat hela julafton så de vill heller inte ha julmat. Det innebär för våran del att det knappt bli någon julmat alls. Det blir inte riktigt samma julkänsla.

Vi har julat så mycket det går här hemma i stället. Jag gör det jag brukar för sonens skulle men den riktiga glädjen vill inte infinna sig.
Sedan skall vi till ett par kompisar som faktiskt bjuder på julmat. Så lite blir det.

I dagens HN http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1474543-tillfallig-chef-utsedd-for-socialen står det att man nu har utsett en tillfällig efterträdare för Magnus som slutade igår.

En av BT´s bloggare Martinger, http://www.bt.se/blogg/martinger/ har uppmärksammat annonsen om en efterträdare till Magnus och skriver d 22 dec.
”Under rubriken Lediga Jobb finns nämligen en tjänst som Socialchef i Marks kommun och beskrivningen av kommunen sker nästan i förföriska ordalag....

Nu har jag inte läst riktigt de hårddata som krävs för att få tjänsten. Men med alla mina år som domare där jag mött människor som många gånger också kommit i kontakt med sociala myndigheter så tycker jag nog att jag själv känns hyfsat meriterad. Och därtill kan jag ju lägga fem år som vice ordförande i Socialnämnden i Borås, en kommun inom, som det också nämns i annonsen, bekvämt pendlingsavstånd.
Jag får nog helt enkelt plita ihop en ansökan under de kommande mellandagarna”.

Det kanske finns fler hugade spekulanter till jobbet?

På radio sjuhärad talar de om en undersökning gjord av DN http://www.dn.se/nyheter/sverige/larm-om-vanvard-utreds-sallan-ute-i-verkligheten att anmälningar till socialstyrelsen ang. vanvård sällan leder till något.
Det skulle kunnat gälla socialtjänsten och det gör det också men då det gäller äldre vård. I 94 av 100 fall bryr man sig inte om att kolla bristerna på plats. Man har granskat anmälningar under två år.
Det kanske ändå är en förändring på gång. Man börjar upptäcka att anmälningar sällan leder till något och kräver att det händer något utifrån alla anmälningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar