onsdag 2 november 2011

Trött men mycket nöjd

Ja hur var då dagen i Stockholm.
Jag kom hem trött och mycket nöjd.
Jag var ju bara där ock vände.
Det var direkt till kontoret där de väntade med mat och så började vi prata. Det var Barnombudsmannen him self, Fredrik och två mycket kompetenta kvinnor.
Vi pratade om allt jag upptäckt och vi var faktiskt (inte överraskande) överens om allt tror jag. Jag kommer inte på något som vi var oense om. Vi pratade och diskuterade i två timmar och det var väldigt givande. Fick veta att en hel del av det vi talade om hade de redan lyft och ingick i det de drev. Sedan sa Fredrik att det var ju inte så konstigt för det var ju sådant jag skickat sedan tidigare och de tagit till sig.

Skönt att få lite Credit för vad man gör. Få höra att det ger resultat. Att de får effekt. Man sitter här och ringer, lobbar och gör allt jag kan för att det skalla komma upp men vet inte alltid om det ger så mycket. Det är frustrerande. Man skönt som sagt att få höra att det gett något iallfall där.
Vi diskuterade även att det skulle behövas en undersökning runt alla ärenden i rätt där barn är inblandade. Hur många av de ärendena där man faktiskt hör barnen själva. Tror inte att det är så många även om det skall ske enligt lag.

I kväll kommer ett nytt ärende på uppdrag granskning se det. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13873795.ab
Sedan diskuteras det i morgon på debatt om det går som de planerar. Det var visst svårt att få folk som försvarar det de gjort. Konstigt. Eller inte.
Att göra fel är lätt men att stå för det verkar vara näst intill OMÖJLIGT.
Det var en av de sakerna vi pratade om igår. Tjänstemanna ansvaret måste tillbaka. Då kanske de själva börjar kräva bättre utbildning, mer på fötterna, mer stöd än vad de får nu. Socionomerna, handläggarna som har människors liv i sina händer men inte behöver ta ansvar föra vare sig beslut eller felsteg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar