onsdag 23 november 2011

Försöker få bort alla som är emot?

Ja, igår blev jag uppmärksammad på att socialchefen sagt upp sig.
Markbladet kom igår och hade med det. http://markbladet.se/?artikel=201111220905388753

På eftermiddagen kom det även ett inslag i radion http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4815012

Bara några timmar senare om ett inslag till.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4815633
En nämndeledamot Ingamay Krüger (KD), polisanmäler både Gryning vård och personer på förvaltningen.
Hon säger:
– Det har varit en mängd fel i de utredningar som legat till grund för två rättegångar, säger Inga Maj Krüger. Felen har påtalats både för Marks kommun och Gryning Vård, men ändå har utredningarna fått ligga till grund för besluten.
I just fallet med de två fosterbarnen så menar Krüger att förvaltningen velat hämnas på fostermamman, eftersom hon har kritiserat förvaltningen och nämnden i media och på internet.
– Familjehemsmamman har haft fräckheten att ha synpunkter på en del tjänstemän och politiker, och därför har man tagit ställning helt subjektivt och är emot henne.
Det var att sticka ut näsan men tack. Jag känner henne inte, men jag beundrar och älskar henne på avstånd för hennes mod.

Även i Markbladet kom det in http://markbladet.se/?artikel=201111221621529536
Det står bl.a.:
Enligt anmälaren är det alla fel i utredningen kring fosterbarnen som ligger bakom polis anmälningen.
– Jag har påtalat det flera gånger, och inget händer, säger hon. Så vad ska man göra.

Då vi tittade på nyheterna vad det även med där. I västnytt både i 20 sändningen och i 22 sändningen. Den tidiga hade längst inslag. http://svtplay.se/v/2614297/vastnytt/oro_i_mark

Redan på kvällen lades en artikel till ut i BT http://www.bt.se/nyheter/mark/kruger-polisanmaler-vardbolag-och-socialtjansten-i-mark(3041677).gm
Det står:
– Jag får förmodligen ta en massa stryk efter detta, men tycker att en politiker måste ha civilkurage och stå för sin åsikt, säger Inga-Maj Krüger.
Samma inställning präglade henne när hon nyligen, tillsammans med några andra ledamöter i socialnämnden, gick ut med massiv kritik mot Per-Olof Hermansson – hennes egen gruppledare.
Det i sin tur ledde till att hon i förra veckan fick besök av representanter för KD:s styrelse.
– De begärde att jag skulle ställa mina platser till förfogande eftersom det är så bråkigt och oroligt i nämnden, och jag saknar förtroende för Per-Olof, berättar Inga-Maj Krüger.
Hon vägrade.

Jag tycker mer och mer om den människan.

Men anmärkningsvärt är att Hermansson i radion inte vill kommentera vad han tycker men bakom kulliserna verkar försöka få bort henne. Det bekräftar bara det jag kände och vad som framkommit ifrån de kvinnliga alliansarna sedan förut. Han går emot och försöker få bort alla som inte håller med honom. är det så man hanterar medarbetare eller ett uppdrag? Hur kan han få sitta kvar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar