lördag 26 november 2011

Är blod tjockare än vatten?

Imorgon är det advent. Vi står alltså inför tredje julen utan barnen. Man har manglat, stött, blött ärendet. Man har konstaterat att det har hanterats fel, att de inte skulle flyttats från första början, att fel har begåtts, ja nästan ingenting har gjorts rätt men vad blir det för konsekvenser? Inga. Vi står på samma fläck som vi gjorde för två år sedan.

Hela systemet där man själv skall söka upprättelse vid felbehandling av en kommun som nu anser sig ha fått OK från socialstyrelsen är en omöjlighet vill jag påstå. Jag känner inte till någon som lyckats. I ärendet med Marianne Sigström där man tog hennes pojke och han dog och det konstaterades att det gjorts fel gick hon till rätten och förlorade ändå bara för att man inte kunde bestämma vem som var ytterst ansvarig. Idag har hon 1 miljon i rättegångs skulder.

För ett tag sedan skrev jag om en pappa som gått upp i rätt i Stockholm då socialstyrelsen konstaterade att socialförvaltningen gjort grava fel då de tog hans döttrar ifrån honom och trodde blint på mamman. Trots att han vann i instans efter instans så fortsätter soc. att tro henne. Då han tillsist fick tillbaka barnen och socialstyrelsen kritiserat gravt går han till rätt. Men nu kom domen han förlorade. Han har nu 300 000 i rättegångs skulder.
Som sagt jag vet ingen som fått rätt även om fel har begåtts. Det skall inte vara så svårt att få rätt när man har fått rätt. Det skall inte vara så svårt att få upprättelse när man fått rätt när man blivit felbehandlad.

Om ni går in på uppdrag gransknings sida och läser om nästa veckas program http://svt.se/ug/#20111125140741/30_11_spricka_hela_vagen?&_suid=564
Programmet handlar om hur många spricker i onödan vid förlossningar och vilka problem det ställer till med helt i onödan.
Men längst ner står det:
I samma program: Om familjehemsbarnen i Mark - och om lagen som säger att blod är tjockare än vatten.
Det blir fjärde programmet om oss och vad som hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar