onsdag 26 oktober 2011

I riksdagen igen

Igår var vi då i riksdagen.
Dålig teckning på datorn så det blev inget bloggat.
Det höll på att börja i kaos. Jag hade sovit dåligt så jag höll på att försova mig. Sedan kom vi infångande på stationen när ett tåg till Stockholm precis gick så vi trodde först att vi missat tåget men det visade sig att vi skulle med nästa så vi hade 10 minuter att vänta. På tåget satt resten av gänget och väntade samt press ifrån Halmstad.

Resten av dagen gick som förväntat och mötet med de vi stämt träff med var bra. De lyssnad och antecknade. Vid ett tillfälle då vi diskuterade granskningsmyndigheterna sa någon att ansvaret måste ligga på kommunerna. Då bröt jan Ericson från Mark in och talade om att hade inte granskningsmyndigheterna tittat på Mark så hade de fortsatt som inget hänt. Så alla konstaterade att granskningsmyndigheterna måste finnas och deras uppgift och vad de får och inte får kanske måste stärkas ännu mera.
Vi fick t.o.m. med lite extra tid och det var en hel del frågor och vi fick beröm för att vara pålästa och kunniga.

När man väl stöp i säng hemma var man rätt trött kan jag säga. Redan på kvällen var första inslaget som uppmärksammade vårt besök där. http://svtplay.se/v/2579789/vastnytt/25_10_19_15?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2579789/sb,p103404,1,f,-1 på 6.55
TT hörde av sig och gjorde reportage så jag vet inte hur många tidningar som hakar på det.
Expressen var där och gjorde ett reportage. Det skulle komma i dag sa de.
Sedan var hallandsposten med en av tjejerna så de har ett stort reportage scannar in det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar