torsdag 28 juli 2011

Bara din syster

Idag är det extra nämnde möte.
Ordförande i nämnden vill se om han får med sig nämnden i att lyfta ärendet runt de tre barnen som hämtades i skolan. Vad jag hört är det ingen annan som vill lyfta det, inte ens familjen själva. De föredrar att det tas i utskottet.
En del spekulerar i om det skall ses som ett misstroende mot utskottet http://www.bt.se/nyheter/mark/tvist-om-beslutsratt-om-barnen(2874267).gm
Men vad händer om det inte blir så att det lyfts i nämnden?
Någon vände på det och undrade om det då blir som ett misstroende mot ordförande?

Sedan är det utskottsmöte. Får se vad dagen för med sig.

Igår kom Markbladet igen efter två veckors semester. www.markbladet.se v 30.
På sid 26 är det en annan familjehemsmamma som skickat en insändare. Hon föreslår att barnen kan vara varannan vecka hos och och bio mamman och sedan välja vart de vill bo till hösten.
Tanken är väl bra på ett sätt men de har missat en lite men dock så viktig detalj. Barnen skall inte hem till biomamman utan det som diskuteras är om barnen skall bo kvar i sitt tredje familjehem där de bott de sista knappt tio månaderna eller skall tillbaka till oss där de bott hela sitt liv Dvs 4 ½ år fram tills omplaceringen.

Snart är Juli också passerad aldrig trodde jag väl att det skulle bli en hel sommar till utan barnen.
Sonen räknar ner tills nästa gång vi skall få träffa dem. Vi, jag och sonen talade om det vid läggdags igår.
Han skrattade åt hur tösen sist höll på att pussa på honom. Han är 9 år och det blev lite jobbigt och sa ifrån. Hon log glatt mot honom och sa
”men jag är ju bara din syster”
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar