onsdag 30 mars 2011

Tänk vad fel det kan bli

I dagens BT http://www.bt.se/nyheter/mark/marks-kommun-satsar-pa-friskvard-for-personalen(2616571).gm kan man läsa om att Mark nu satsar på ett friskvårdsbidrag till all sin personal.
– Vi visar vår uppskattning mot personalen, säger personalchef Inger Börjesson. Framförallt ser hon fördelar med att göra något positivt för personalen efter alla skandaler som omgärdat kommunen.

Jag tycker att det är ett bra initiativ även om jag förstå att kommentaren ang. orsaken klingar illa för de som drabbats av socialtjänsten. Har svårt att se att det som gjorts där, begåtts där skall uppskattas. Det hade därför varit bättre att utrycka sig annorlunda. Det handlar ju om friskvård inte belöning.
Men jag förstår tanken att människor som mår bra kanske är trevligare, klarar sitt jobb bättre. Om många nappar på bidraget så innebär det miljonbelopp i kostnader för kommunen. Vinsten blir förhoppningsvis lägre sjuktal.

Kommentarerna lät inte vänta på sig.
En av dem:
Jag blir så arg. Varför ska kommunanställda återigen belönas? Räcker det med att säga kinastenar, kinatrappa, rivet stationshus i Fritsla, marks kommuns socialförvaltning, fosterhemsbarnen, bygglov som aldrig blir klara, socialstyrelsen, Sparkade chefen för service/upphandling, avgående chefer för socialförvaltning, kommunslogan - och nu ska det bli ännu dyrare för kommunens invånare med ett svindyrt friskvårdsbidrag!?

Är det ingen som reagerar, dessutom ska det sparas i kommunen.

Jag är glad att jag inte bor i Mark. Stackars skattebetalare.

Kom försten ihåg en lite rolig berättelse angående det. En tjej jag har kontakt med ifrån Mark var strax efter ett av programmen på uppdrag granskning på kondis med sina barn. Bakom henne satt ett par kvinnor och pratade om programmet. Det var hemsk och de visste precis vem jag var och var jag bodde. Jo, det var en gård strax utanför Kinna, de hade minsann sett alla hästarna.
Tänk vad fel de har. Hon var nästan på väg att resa sig och korrigera dem men struntade i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar