torsdag 20 januari 2011

Kan det bli mer fel? Tydligen.

Igår åkte jag ändå och löste ut det som kostade mig 256 kr. Jag resonerade som så att eftersom det enda jag begärt ut mer var vår akt och den var på åtta sidor så undrade jag över vad det var mer som de skickat ut som jag inte begärt. Döm om min förvåning när vår akt inte ens är med utan hela brevet är fult av dokument jag varken begärt ut eller till viss del inte ens visste fanns. Och det skall jag betala för???
Sedan får de inte ta betalt om de inte förvarnar om att det kommer att kosta så att man kan välja.
Det var kopior av vår advokats brev till nämnden, kopia av mina brev till nämnden, varför skulle jag begära ut dem som jag skrivit själv. Brev från Lisbet Pipping till förvaltningen. Deras avtal med Gryning vård angående jourhemmet. Mail från 2009. Men vår akt det enda jag hade begärt ut var inte med.

Då jag sedan går igenom allt visar det sig att inte ett enda dokument jag begärt är med utan de har skickat över 400 ark med sådant jag inte begärt. Jag får dessutom betala för dem.

Jag borde ha slutat förvånas men jag kan inte hjälpa det. Jag blir ändå förvånad för varje gång. De har dessutom skickat med ett papper där de skriver att de nekar oss att ta del av samtlig dokumentation (det har jag inte ens begärt) men att de lämnat ut delar av ex vår akt (inget av vår akt var med) och delar av barnens akt, men de har bara lämnat ut det som jag har sedan förut (dessutom sekretessgranskat fel eftersom delar runt oss har tagits bort) och jag har begärt ut fortsättningen alltså det jag inte har där de dessutom skrivit om oss enligt uppgift och jag enligt lag har rätt att se.

Kan det bli mer fel?
Vi har nu dessutom fått en inbjudan till förvaltningen för att få svar på våra frågor??
Varför vi inte får ut det vi har rätt till, varför de inte följer lagen?
Ok jag kan ju passa på att fråga om vad det är vi anklagas för gång på gång i press som skulle orsakat omplaceringen som varken socialstyrelsen eller uppdrag granskning hittat. Inte heller polisen och vi inte informerats om…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar