tisdag 21 december 2010

Mer kritik och ännu mer på gång

Då är det igång igen. Utredningen runt hur det ser ut i resten av ärendena är klar. Av 1148 ärenden är det kritik i hur 98 har skötts. Det innebär alltså 66 % av alla ärenden har brister en del stora sådana.

I Hallands nyheter http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1065151-annu-en-portion-kritik-mot-socialen står det att ännu en portion kritik har delats ut och lovar en större artikel i morgondagens tidning. De talar även om att det bara är en delrapport så det kommer mer, inte bara i morgon.

I Borås tidning  http://www.bt.se/nyheter/mark/konsulter-bekraftar-stora-bristerbr-(2221606).gm Bekräftar utredare stora brister De anställda bekräftar att man inte sysslat så mycket med myndighets utövning.

Och i Radio Sjuhärad http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4251701 berättar de att det är så många som 2/3 delar av ärendena som får kritik. Bristerna förekommer i alltför hög utsträckning.


Förstår inte hur många utredningar det skall till för att konstatera samma sak. Frågan är om så många ärenden är fel då borde det vara många handläggare som inte gjort sitt jobb. Och om de inte gjort sitt jobb borde de inte ha något. Det borde börja rulla huvuden. Det räcker inte med två chefer. Det är ju uppenbarligen så att det är fler som inte vet hur man handskas med andra mänskors liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar