onsdag 20 maj 2015

Ännu ett migrationsfall

Mannen som bott 11 år i Sverige utvisas nu tillsammans med sin högravida fru och deras lilla flicka. Han har  uppehållstillstånd, arbetstillstånd, har företag, (en pizzeria) försörjer sig själv och betalar skatt här. Han skulle fått PUT i augusti.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20807994.ab
I stället vill Migrationsverket skicka honom, hans gravida fru Rawan och dottern Linda till Jordanien.
– Jag känner mig lurad och förstår inte vad jag har gjort för fel. Jag och min fru försörjer oss själva och betalar skatt så vad är problemet? säger han.
Det var när Iza skulle till Arbetsförmedlingen för att förlänga sitt arbetstillstånd som myndigheten missade. Det jobb han har, på pizzerian som formellt ägs av hans fru, hade inte ut­annonserats på rätt sätt.
– Men arbetsförmedlingen sa att det inte behövdes och jag litade på dem, säger Iza.
Han fick inget förlängt arbetstillstånd men fick ­veta att utvisningen skulle skjutas upp tills hans fru skulle få besked om sitt ­uppehållstillstånd i september.
Men hon kallades plötsligt till Boden, 55 mil enkel resa, dit familjen åkte med bil den 7 maj.
– Där läste en tjänsteman upp ett beslut om att hon skulle utvisas inom två veckor,
 
En myndighet verkar kunna göra hur mycket fel som helst och det verkar aldrig gå att rätta till. DEt som påverkar och gjorde så även i dethär fallet var media som lyfte ärendet och protesterna som kom i svallvågorna därefter så
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/ingen-utvisning-av-iza-idag
I morse skulle han ha infunnit sig hos Migrationsverket i Sundsvall med en flygbiljett.

Anstånd till i höst

Men vid halv nitotiden ringer Migrationsverket och meddelar att han får stanna tills dess att ärendet avgjorts.
- Det var ett skönt besked. Jag har sovit dåligt och varit rädd för att bli ivägskickad. I mina mörka stunder trodde jag att polisen skulle vänta på mig och skicka iväg mig direkt, berättar han.
När Migrationsverkets beslut blev känt började telefonerna att ringa. Kunden och vännen Anders Gissberg var en av de som kom förbi och gratulerade med en kram.
- Självklart måste han få stanna. Det handlar om en byråkratisk miss som inte Iza borde lida för, det är orimligt, säger han.

Prövning i höst

Beskedet till Yahya Damlkhi, även kallad "Iza" är att hans fall ska avgöras i samband med frun och hans dotters asylprövning i höst. Britt- Inger Andersson är beslutsfattare vid Migrationsverket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar