lördag 8 februari 2014

Pojkar är pojkar

Om man har åsikten att pojkar kan komma undan bara för att de är pojkar, att man undanförklarar allt som pojkstreck så är det illa. Husmor reagerade och anmälde men rektorn sa att pojkar var pojkar...
Är det så?
http://www.expressen.se/nyheter/elever-slog-pojke-med-balten--fladde-katter/
Hon berättade för en arbetsdomstol att en 15-årig pojke vid skolan hade filmat sig själv när han flådde katter levande och dödade fåglar på skolans område. Han hade sedan visat upp filmerna för andra elever, skriver Mirror. .
När pojkens rum genomsöktes hittades en pilbåge, pilar och ett avancerat luftgevär.

"Tur han inte hängde sig"

Hon beskrev också hur en grupp äldre elever tog en yngre pojke till fånga. De band fast honom med plastfolie och silvertejp piskade sedan honom med sina bälten.
Rachel Ashley berättade att den biträdande överläraren Tom Hennessey sagt att pojken var så traumatiserad efter misshandeln att "det var ren tur att han inte gått och hängt sig."
Hon rapporterade också om händelserna till den högsta ledningen, men rektorn Clive Dytor ska inte ha reagerat.
– Hans syn var att "pojkar är pojkar", även när det gäller de mest avskyvärda beteendena, sa Ashley inför arbetsdomstolen.

Föräldrarna fick inte veta

Den misshandlade pojkens föräldrar informerades först inte heller om övergreppen. Det skedde först senare. Då lämnade pojken skolan.
Pojken som flådde katterna fick fortsätta på skolan en tid, trots att han också ertappats med hembyggda eldkastare och med knivar. Till slut lämnade även han skolan.
Rachel Ashley stämmer skolan eftersom hon anser sig ha tvingats säga upp sig som en följd av att ledningen inte reagerade på hennes larm. Hon menar också att hon blivit förföljd av ledande personer på skolan efter att hon gick ut med uppgifterna

Kan inte låta bli att tänka på Lundsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar